دوشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۷

در کتابخانه عمومی حافظیه؛

نخستین نشست کتاب‌خوان ویژه نوسوادان در شیراز برگزار شد

نشست کتاب‌خوان ویژه نوسوادان در شیراز

اولین نشست کتاب‌خوان ویژه نوسوادان شیراز یا حضور جمعی از نوسوادان علاقه‌مند به کتاب و کتابخوانی و شماری از مسئولان در کتابخانه عمومی حافظه شیراز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی فارس، نخستین نشست کتاب‌خوان ویژه نوسوادان در راستای ترویج و تشویق کتابخوانی در میان نوسوادان و معرفی منابع خوب و مناسب با حضور معاون اداره کل کتابخانه‌های عمومی فارس، معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش، سرپرست اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان شیراز، اعضای «انجمن ادبی بهار نارنج» و جمعی از نوسوادان علاقه‌مند در کتابخانه عمومی حافظیه شیراز برگزار شد.

عیسی ملک‌پور معاون سوادآموزی استان فارس، در ابتدای این نشست با ابراز خرسندی از حضور در این جلسه و همکاری کتابخانه‌های عمومی و نهضت سوادآموزی، گزارشی از برنامه‌ها و فعالیت‌های سوادآموزی، تشویق و ایجاد انگیزه برای آموزش‌دهندگان و نوسوادان به حاضرین ارائه کرد.

وی مطالعه را حلقه‌ای مفقوده در سعادت دنیا و آخرت نامید و افزود: همواره احساس می‌کردیم در مسیر سوادآموزی تنها هستیم؛ اما اکنون با همکاری و مشارکت کتابخانه‌های عمومی شیراز در برگزاری این برنامه، زمینه‌ای بهتر برای فعالیت‌های بیشتر فراهم شده که به‌عنوان نمونه می‌توان به ارسال نشریه «فرصت دوم» با موضوع سوادآموزی و تحولات و برنامه‌های این حوزه، به کتابخانه‌های عمومی اشاره کرد.

محمدرضا ابراهیمی معاون اداره کل کتابخانه‌های عمومی فارس نیز در ادامه این گردهمایی با اشاره به تفاهم‌نامه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و نهضت سوادآموزی، برگزاری چنین نشست‌هایی را ارزشمند برشمرد.  

وی با اشاره اینکه کتابخانه‌های عمومی همچون دانشگاهی برای همه افراد عمل می‌کنند، اظهار داشت: وجود عناوین بیشتری از کتاب‌های نویسندگان استانی در کتابخانه‌های عمومی لازم و ضروری است.

در ادامه این نشست فاطمه صفری‌راد سرپرست اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان شیراز با بیان اینکه کتابخانه‌های عمومی نهادی برای همه افراد است، عنوان کرد: کتابخانه‌های عمومی مرکزی است با هدف آموزش و یادگیری مادام‌العمر که همه افراد جامعه به‌ویژه نوسوادان می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.  

صفری‌راد نقش کتابخانه‌های عمومی در تقویت عادت خواندن در نوسوادان را بسیار مهم و اثرگذار دانست و افزود: با توجه به اینکه در آستانه هفته کتاب قرار داریم، اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان آماده است تا به منظور اثربخشی بیشتر و بهتر، برنامه‌ها و طرح‌های مشترک را با آموزش و پرورش برگزار کند.

در ادامه این نشست چهار کتاب توسط نوسوادان حاضر در جمع ارائه شد که خلاصه آن به شرح زیر است:

«باید و نبایدهای تربیت کودکان و نوجوانان» نوشته ماندانا سلحشور / ارائه‌ توسط: زهرا محمدی 

نگارنده در کتاب حاضر به سؤالات پدران و مادران در خصوص تربیت فرزندان پاسخ داده و شیوه‌های ارتباطی در شبکه خانواده را ترسیم کرده است. خانواده و نقش ان در سلامت روان و تربیت فرزندان، انواع نگرش والدین، مراحل رشد و تربیت فرزندان، مقاومت نوجوانان در مقابل نصیحت، نقش خانواده در فرار فرزندان، ایجاد روابط مطلوب با کودکان و نوجوانان و علل و مسائل وابسته به اختلالات رفتاری از مباحث مطرح شده در این کتاب است.

«چگونه طرز فکر رفتار و شخصیت فرزندانمان را متحول کنیم؟» نوشته: کوین لمن / ارائه‌ توسط: مدینه ‌راد

این کتاب پژوهشی روان‌ِشناختی درخصوص چگونگی کنترل و تغییر رفتار و شخصیت فرزندان و نقش اولیا و مربیان در این زمینه است. در این نوشتار ابتدا به ریشه‌یابی برخی از رفتارهای عجیب و ناشایست کودکان در محیط خانه و مدرسه بیان شده و سپس راهکارهای علاج این رفتارها و نوع رفتار والدین و مربیان مختلف کودک با وی در این زمینه مورد بحث و بررسی روان‌شناختی قرار گرفته است.

«شب‌های ایل» نوشته سهراب حاتمی بهمن‌بیگلو / ارائه‌ توسط: زینب شریفی

شب‌های ایل کتاب داستانی است که نویسنده آن به‌واسطه پانزده داستان حال و هوای زندگی در ایل را روایت می‌کند. در این داستان‌ها نحوه زندگی، آداب و رسوم و کوچ‌نشینی ایل قشقایی بیان شده است. زمان داستان‌ها در گذشته به‌ویژه در زمان سلطنت رضاشاه و فرمان او مبنی بر اسکان ایل و جلوگیری از کوچ آن‌ها اتفاق می‌افتد.

«بچه‌های خوب، رفتارهای بد» نوشته چارلز ئی شافر و ترزا فوی دیگرونیمو و ترجمه‌ میرمحی‌الدین گلباز / ارائه‌ توسط: معصومه کمالی

کتاب «بچه های خوب عادت های بد «نوشته ی دکتر چارلز ئی شافر و ترزا فوی دیگرونیمو و ترجمه‌ی میرمحی‌الدین گلباز است که در انتشارات همشهری به چهارمین چاپ خود رسیده است. این کتاب دارای ۱۱ فصل است که هر کدام از این فصول به تعریف و توضیح عادات بد کودکان و روش های ترک و مقابله با آن‌ها می پردازد. روش های ترک عادت، تقویت علائق، لکنت زبان، تیک ها  و ... عناوین فصل‌های این کتاب است.

گفتنی است سخنرانی جمال زیّانی پژوهشگر و شیرازشناس درباره مکتب‌خانه‌های قدیم شیراز و چگونگی سوادآموزی در آن، از دیگر برنامه‌های این نشست بود. همچنین اهدای لوح سپاس و شاخه گل به معرفی‌کنندگان کتاب، اهدای گل به سالمندان شرکت‌کننده در نشست به مناسبت روز تکریم خانواده، اهدای یک نسخه کتاب ویژه نوسوادان از انتشارات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به ۵۰ نفر از نوسوادان و گرفتن عکس یادگاری در جوار آرامگاه حافظ شیرازی پایان‌بخش نشست کتابخوانی نوسوادان بود.